Om mig


Vem är Prepper Söderort?

Jag är en man, född på tidigt 80-tal på den norra sidan av landet, har sambo, bor i lägenhet i en söderförort i Stockholm och det här är min blogg om prepping.

Vad är Prepping?

Prepping handlar om att vara förberedd på allt ifrån dagliga små kriser till dom stora såsom “världens undergång”. Ett exempel är att ska du åka tåg tre timmar så ta med dig vatten, lite mat (snacks etc) och en ficklampa. Något händer på vägen och du blir fast på tåget och behöver näring!

Vad gör jag då jag inte “preppar”?

Jobbar med IT, åker kollektivt – ja vem vet, vi kanske redan har träffats? Är aktiv inom föreningslivet lite här och var och har utöver min nyfunna hobby prepping även intresse kring fotografering,  musik och en hel del IT, politik, samhällsfrågor, friluftsliv, etc. Hittade till preppingen då det ger en skön trygghetskänsla att jag med lätthet klarar av fler situationer än förut, jag kan vara sjuk hemma i flera dagar utan att behöva ta mig till matbutiken för att handla. Jag är inte lika beroende av samhället för att överleva i några dagar. Mina mest grundläggande behov som mat, vatten, värme och trygghet finns så det räcker i några dagar och med en medveten kring vilka risker det finns så har jag en bredare grund att stå på för att klara mig både i vardag och i kris.

Vad tillhör jag politiskt?

På den politiska skalan så brukar jag säga att jag är mer det röd än det blå, men det utesluter inte att jag har vissa liberala idéer och några enstaka högeridéer för det, vilket är lite ovanligt som prepper då dom flesta är blåa och jag har hört preppers blivit kategoriserade som “högerliberaler”! Jag tror på frihet under ansvar, med fokus på mycket eget ansvar men ändå ett starkt stöd via staten med en starkt civilt försvar. Jag tror starkt att vi behöver bygga upp stora delar av vårt försvar igen, värnplikten behöver komma åter, både för att få en bred och bra grund i försvaret att stå på men även för att ordna sysselsättning och utbildning för väldigt många ungdomar, både killar och tjejer denna gång! Lumpen har en unik förmåga att brygga klyftor i samhället vilket är bra för både individ och stat!

Innehåll på bloggen?

Den här bloggen kommer innehålla mina tankar och idéer kring prepping med en hel del tips på vad du kan göra för ett säkrare och förhoppningsvis längre liv.

Komma i kontakt med Prepper Söderort?

Jag finns även på twitter om någon vill kontakta mig där men nås även på preppersoderort [at] preppers.se via helt vanlig elektronisk post!